Το Σχολείο μας

Λίγα λόγια για την ιστορία του σχολείου μας...

Το σχολείο μας βρίσκεται σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις από το 2010,  στην τοποθεσία Κόκκινα στην Σητεία .Είναι ένα Ενιαίου τύπου Ολοήμερο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο φοιτούν περίπου 230 μαθητές/τριες. Στο σχολείο διδάσκουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί κατά πλειοψηφία, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, τόσο γενικής και ειδικής αγωγής, όσο και ειδικοτήτων (Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής, Τ.Π.Ε, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής). Λειτουργεί επίσης Τμήμα Ένταξης και Υποδοχής ΖΕΠ1 για τους αλλοδαπούς μαθητές. Επιπλέον, υπηρετούν εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης, βοηθητικό προσωπικό και υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης.

 Το σχολείο μας έχει όλες τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές, με σύγχρονες και εξοπλισμένες, με τεχνολογικό, οπτικοακουστικό εξοπλισμό και εποπτικά μέσα, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικών και άνετους αύλειους χώρους. Διαθέτει επίσης αίθουσες Αγγλικών, Μουσικής – Εικαστικών, Τ.Π.Ε, Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών, Πολλαπλών Χρήσεων, Ολοήμερου, καθώς και βοηθητικούς χώρους, όπως Σχολική Βιβλιοθήκη, βεστιάριο, Μουσεία (Σχολικής Ζωής και Λαογραφικό), γήπεδα και αποθήκες υλικού.

  Μεταξύ των εκπαιδευτικών και του συνόλου των μελών της σχολικής κοινότητας υπάρχει δημοκρατικό, φιλικό και συνεργατικό κλίμα. Εκδηλώνεται συχνά προθυμία και διάθεση για την ανάληψη πρωτοβουλιών, τη συμμετοχή σε καινοτόμα εκπαιδευτικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, πολιτιστικά δρώμενα, περιβαλλοντικές και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και σε κάθε είδους επιμορφώσεις που μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής πρακτικής.

 

unnamed (1)